Fråga veterinären - Hund

Valp med kennelhosta?

Vår 4,5 månaders amstaff-valp har med största sannolikhet fått kennelhosta - då han är valp, behövs något slags vaccin eller medicin nu när han har insjuknat?

Veterinär hos FirstVet svarar:

Vid kennelhosta får hunden ofta plötsligt uppkomna symptom med harklande hosta som kan avslutas med att de kräks upp vitt slem. Ibland kan man nästan tro att hunden har satt någonting i halsen.

Vid de flesta fall av kennelhosta är det som med våra förkylningar - man kan inte göra mycket annat än att vila och ta det lugnt och vänta på att det går över.

Så länge hunden hostar bör man undvika att den träffar andra hundar eftersom sjukdomen är mycket smittsam. 

Om hunden däremot blir väldigt trött och hängig, tappar aptiten och varken äter eller dricker, om den får feber och/eller blir tung i andningen bör man kontakta veterinär.

Jag kan se att du via ditt försäkringsbolag har tillgång till helt kostnadsfria videosamtal på FirstVet. Jag föreslår därför att du börjar med att boka in ett sådant samtal till någon av våra veterinärer för att lättare bedöma om det är just kennelhosta din hund har drabbats av. Vid samtalet kan veterinären se din hund över videolänk, göra en första bedömning och hjälpa dig med hur du bör gå vidare. 

Bokar gör du här: https://firstvet.com/sv/booking 

Här kan du läsa mer om kennelhosta:

https://firstvet.com/sv/articles/view/hund/50/kennelhosta-hos-hund

Hos oss får du råd, behandling eller remiss genom videosamtal

Är du orolig för ditt djur ska du alltid ta kontakt med en veterinär. Här kan du enkelt boka ett videosamtal med en erfaren veterinär på FirstVet för att snabbt få hjälp med en första bedömning av ditt djur.

Boka tid

Eller ladda ner FirstVet till din mobil: