Fråga veterinären - Hund

Haltar lätt på vänster framtass

Vår hund haltar lätt på vänster framtass då hon tar sina första steg efter att ha legat still en stund. Detta har pågått sedan en dryg månad. Det är värre om hon före vilan varit på promenad. Vi går dock sällan längre tid än 30-45 min sedan besvären började. Bör vi söka för detta hos veterinär eller kan vi avvakta ytterligare?

Veterinär hos FirstVet svarar:

När det gäller ortopediska problem är det svårt att ge råd utan att kunna se hunden i rörelse och känna igenom hunden. I och med att hältan nu suttit i så pass länge utan att gå över rekommenderar jag därför att ni uppsöker en klinik för undersökning. 

På beskrivningen misstänker jag att hunden skulle kunna ha artros, en kronisk, låggradig ledinflammation. Det yttrar sig gärna som hälta efter vila, vilken kan förvärras av aktivitet/ansträngning. Det finns mycket man kan göra för att hjälpa en hund med artros, så prata med er veterinärklinik om en tid för undersökning så att ni kan få hjälp på bästa sätt!

I denna artikel kan du läsa mer om artros: Artros hos hund.

Vänliga hälsningar, 

Hos oss får du råd, behandling eller remiss genom videosamtal

Är du orolig för ditt djur ska du alltid ta kontakt med en veterinär. Här kan du enkelt boka ett videosamtal med en erfaren veterinär på FirstVet för att snabbt få hjälp med en första bedömning av ditt djur.

Boka tid

Eller ladda ner FirstVet till din mobil: