Fråga veterinären - Katt

Matvägrar. början till njursvikt.

Hej! Min katt har börjat matvägra. Hon vill nästan inte ha någonting. För knappt ett år sedan var vi hos en veterinär dom gav henne diagnosen "början till njursvikt ". Jag slänger lite kokt skinka till henne, då äter hon lite grann. Men vad jag förstår så får hon bara äta sin njurmat men som sagt det vägrar hon. Hon var överviktig förut men har gått ner så mycket i vikt nu att jag är orolig. Vad ska jag göra?

Veterinär hos FirstVet svarar:

Hej!
Jag förstår att du är orolig för din katt.

Mitt råd är att du uppsöker en veterinärklinik för en undersökning. Det kan vara njursjukdomen som fortskridit, men det kan också finnas någon annan anledning till att hon har tappat aptiten.

Katter är känsliga för svält och bör inte gå länge utan att äta. De hamnar lätt i en ond cirkel av tilltagande dålig aptit och illamående, och går de för länge utan mat kan de få följdproblem i form av leversvikt. 

Prata med din veterinär om en tid för en undersökning. Det är bra om ni kan få komma in inom kort så att ni får hjälp snart. 

Lycka till!

Hos oss får du råd, behandling eller remiss genom videosamtal

Är du orolig för ditt djur ska du alltid ta kontakt med en veterinär. Här kan du enkelt boka ett videosamtal med en erfaren veterinär på FirstVet för att snabbt få hjälp med en första bedömning av ditt djur.

Boka tid

Eller ladda ner FirstVet till din mobil: