Valpen Malte - vecka för vecka 1

2020-04-23

Vecka 1

Lär känna Fanny och Malte

Fanny Grenzdörfer, 29 år. Bosatt i Stockholm.
Valpen Malte, en svart Cockerpoo (Engelsk Cocker/Mellan pudel), 9 veckor gammal.

Hur länge har du tänkt på att skaffa hund?
- Sedan min förra Goldenpojke Lexus gick bort för ca. 2,5 år sedan.

Hur lång tid tog det från de att du bestämde dig att skaffa hund till dess att du hämtade din valp?- - Ca 4 månader

Hur kom du fram till vilken typ av hund du ville ha?
- Jag har alltid varit mer av en “storhundsperson” och har alltid drömt om en Rottweiler, Amstaff eller till och med Mastiff. Rasen man väljer måste ju dock verkligen passa ens egna livsstil och nej, just nu kan jag ju inte ha en Rottis i en etta i stan. Jag är kanske heller inte beredd på timmar efter timmar i skogen. Så vilken ras passar då mig? En av mina första dagar på FirstVet sprang det fram en liten beige Cockerpoo, Bobbo, och jag blev såld. Jag passade honom några gånger och han var världens finaste och mest behändiga lilla hund. Rasen verkar passa mig perfekt. Det är mycket hund i mellanformat, den hårar inte och både spaniel och pudel är lätta och villiga att lära.

Är Malte din första hund?
- Min andra. Lexus the Golden var först!

Hur har du förberett dig inför din nya familjemedlem?
- Jag googlade mycket just på rasen Cockerpoo, pälsvård, eventuella sjukdomar etc. Det var ju länge sedan jag hade valp sist, och nu skulle jag skaffa valp själv, så självklart ville jag vara så förberedd som det bara gick. Hur kan jag göra det så tryggt som möjligt för valpen? Vad ska jag “utsätta” honom för när? Hur blir han snabbast rumsren?

Hur var dagen du hämtade din valp Malte?
- Underbar. Malte bodde i Göteborg så jag tog tåget fram och tillbaka till Stockholm i princip. Resan gick jättebra. Han är en trygg liten kille som mest sov i min famn hela tågresan. Väl hemma fick han träffa min familj några timmar för att sedan somna som en stock.

Hur har det gått sen ni kom hem? Trivs Malte i sitt nya hem?
- Det har gått så bra. Vi lär känna varandra och kommer in i varandras rutiner mer för varje dag som går. När är Malte hungrig? När behöver han kissa/bajsa? Hur länge orkar han leka? Han verkar trivas väldigt bra och går från att vara det modigaste och kaxigaste lilla vilddjuret till den mysigaste och mest tillgivna lilla valpen.

Finns det något du är orolig över när det gäller den första valptiden?
- Jag tror att den första tiden med en hund är enormt betydande för vilken typ av hund den kommer att utvecklas till. Jag vill att Malte ska få en så trygg start som det bara går för att bli en snäll, lätt och lydig kille som är både är social och lekfull men även lugn och harmonisk.