Spør veterinæren - Hund

Vannhale?

Vi var og svømte på fredag, og på kvelden da skrekk plutselig luna til baki bilen og når jeg da tok hun ut av bilen så hang halen rett ned. Ringte oppdretter og de sa at det var vannhale og at jeg skulle se det Ann over helgen og fikk smertestillende av dems veteinær. Men i dag fikk jeg høre hun egt må ha pencelin må hun det eller?

Veterinær på FirstVet svarer:

Hei!

Vannhale kan oppstå etter kraftig mosjon eller mye bading/bading i kaldt vann (derfor navnet "vannhale"). Årsaken er uviss, men det er foreslått at det kan komme av muskelskade ved halefestet pga overanstrengelse. Smertestillende er til hjelp hos noen individer, og det er ikke behov for penicillin eller annen antibiotika. Jeg foreslår at du holder hunden din i ro med kortere turer i bånd. Er det ingen bedring etter 4-6 dager, ville jeg kontaktet veterinær for undersøkelse.


Lykke til!

Råd, behandling og henvisning - ofte inkludert i din standard dyreforsikring.

Still ditt spørsmål direkte til en av våre veterinærer. Gjennom en videosamtale har du rask tilgang til råd, diagnose og behandlingsforslag. Ved behov kan du få en henvisning, og i noen tilfeller også resept.

Book tid

Eller last ned FirstVet-appen til din mobil: