Spør veterinæren - Hund

Gjør fra seg inne.

Hei. Har en tibbe på 3 år som er vandt til å være alene hjemme mens jeg er på jobb, men de 3 siste dagene har han gjort fra seg og kastet opp mens jeg har vært på jobb. Han har aldri brukt å gjøre fra seg inne og virker som at han er i godt form og alt ser "bra" ut. Hva kan være grunn til dette? M

Veterinær på FirstVet svarer:

Hei!

Det høres ut som om det ikke er hans feil. Oppkast kan være en såpass kraftig påkjenning at han kanskje ikke klarer å holde seg fra å ha avføring samtidig. Om avføringen er løs, kan det være at han ikke kan holde seg.

Når det kommer til symptomer fra mage-tarm når hunden ellers er i god allmenn form, er det generell rådgivning som gjelder. Du skriver heller ingen ting om eventuelt blod og slim i avføringen (eller blod i oppkast).

I første omgang ville jeg ta bort normal mat, godbiter og tyggebein. Har du introdusert noe nytt til hunden din i det siste?

Kjøp en ferdigformulert skånediett hos veterinæren din (Royal canin gastrointestinal, Hill´s i/d el. l.) og gi små og hyppige porsjoner i starten (start med å dele en dagsrasjon på 6 mindre måltider pr dag). Har dette en god effekt, kan du gå ned til 4 måltider pr dag, og deretter 2. Når han har vært symptomfri i 4-5 dager, kan du langsomt re-introdusere tidligere mat over en 5 dagers periode.

Forsøk å unngå gress og at han drikker fra stillestående vann så godt det går.

Har du flere spørsmål, kontakt oss gjerne for en samtale via video på FirstVet appen

Line Skatvold Eide

Line Skatvold Eide, utdannet veterinær

Sist oppdatert: 2019-10-02

Kategori: Hund

Råd, behandling og henvisning - ofte inkludert i din standard dyreforsikring.

Still ditt spørsmål direkte til en av våre veterinærer. Gjennom en videosamtale har du rask tilgang til råd, diagnose og behandlingsforslag. Ved behov kan du få en henvisning, og i noen tilfeller også resept.

Eller last ned FirstVet-appen til din mobil:

Download for free in the App StoreDownload for free in Google Play

FirstVet er en digital veterinærklinikk som tilbyr videokonsultasjoner med veterinærer, direkte fra din smarttelefon, nettbrett eller PC.

FirstVet NUF

Fridtjof Nansens Plass 4

0160

Oslo