Spør veterinæren - Hund

Pels problemer og kløe

Hej vår hund har hat lenge problemer med at han får kuler og mister pels å det klør veldig. Vi har spesiell sjampo og prøv antibiotika men ingen ting funker. Hva kan det være

Veterinær på FirstVet svarer:

Hei!

Jeg er enig i at dette høres ut som en infeksjon. Er det tatt prøver som er undersøkt i mikroskopet (funn av sopp, parasitter eller bakterier)? Er det gjort dyrkning eller biopsi?

Når jeg ser på alderen til hunden deres (11 år), er det også andre spørsmål som dukker opp; øvrig helsetilstand, fedme,  reise til utland, eller tidligere historie med hudproblemer? 

Det er mange ting som kan føre til kløe og utslett (inkludert hormonelle forstyrrelser). Jeg vil oppfordre dere til å kontakte veterinæren deres igjen om forsøk på behandling har feilet. Det kan være behov for nye undersøkelser og prøver. Om veterinæren deres ikke kan hjelpe dere videre, be om en henvisning til en hudspesialist. Om det ikke finnes veterinære hudspesialister i området dere bor, kontakt oss gjerne for bedre rådføring og veiledning via video på FirstVet appen.

Når det gjelder spesialsjampo/medisinsk sjampo  mot bakterieinfeksjoner (med 4% klorheksidin), er det viktig at dere som eiere bruker den korrekt i korrekte intervaller. De fleste medisinske sjampoer skal ha en virketid i opp til 10 minutter før den skylles ut etter at den er skummet inn. Om det er en 4% klorheksidin sjampo, og bakterier er påvist ved tidligere undersøkelse, skal intervallene være sjamponering dag 1, 3 og 6. Behandlingen med intervallene skal gjentas de 2 påfølgende ukene. Om man ikke følger opp med korrekt bruk av sjampo, vil infeksjonen blusse opp mellom hver behandling om intervallene og virketid ikke holdes. Om det er sopp som er problemet, må en annen sjampo med soppdrepende egenskaper brukes (reseptbelagt).

Er hunden plaget av kløe, er det viktig å lindre kløen med noe kløedempende samtidig med målrettet behandling mot underliggende årsak.


Jeg håper dere finner en rask løsning slik at hunden deres føler seg bedre snart.


Lykke til!


Med Vennlig Hilsen

Line Skatvold Eide

Line Skatvold Eide, utdannet veterinær

Sist oppdatert: 2019-12-26

Kategori: Hund

Råd, behandling og henvisning - ofte inkludert i din standard dyreforsikring.

Still ditt spørsmål direkte til en av våre veterinærer. Gjennom en videosamtale har du rask tilgang til råd, diagnose og behandlingsforslag. Ved behov kan du få en henvisning, og i noen tilfeller også resept.

Eller last ned FirstVet-appen til din mobil:

Download for free in the App StoreDownload for free in Google Play

FirstVet er en digital veterinærklinikk som tilbyr videokonsultasjoner med veterinærer, direkte fra din smarttelefon, nettbrett eller PC.

FirstVet NUF

Fridtjof Nansens Plass 4

0160

Oslo