Spør veterinæren - Hund

Fôrmengde til valp

Hei!Jeg lurer på noe angående mengde mat Valpen min skal ha.Han er født 06.02.2020, og er en Labrador. På pakken med mat, står det veiledning om mengde. Det er Royal Canin valpefôr.Det jeg lurer på, er om det er tilfelle at valpen skal ha samme mengde mat nå, når han er 2mnd gammel, som han skal ha helt frem til han er 6mnd? Merker allerede at han blir mer og mer vilter og sulter, tideligere og tideligere for hver dag som går. Og at han spiser samme mengde nå, som når han er dobbel så stor og vel så det, pluss mer aktiv, får meg i tvil på at kan stemme.God påske!

Veterinær på FirstVet svarer:

Hei!

Alle valper har økedager akkurat som menneskebabyer. Derfor skal mengden økes gradvis med alder fram til 9 mndr (da kommer det oftest et kraftig dropp i mengde). Dette burde komme tydelig fram på tabellen på sekken. Hvis ikke får du kontakte leverandøren. At en 2 mndr. gammel valp skal ha like mye mat som en på 6 mndr. kan ikke stemme ut i fra min erfaring.

Husk at tabellene på sekken er veiledenden. Husk også at du har en rase som lett legger på seg (labrador), og at det kan skape problemer i forhold til fedme og belastning på ledd senere i livet om man overfòrer. En tabell sier bare så-så mye. Det er hvordan hunden kjennes ut ved å ta på den som teller.

Er du usikker, få videre veiledning hos din lokale veterinær.

Jeg håper dere finner en god løsning.

Med vennlig hilsen

Råd, behandling og henvisning - ofte inkludert i din standard dyreforsikring.

Still ditt spørsmål direkte til en av våre veterinærer. Gjennom en videosamtale har du rask tilgang til råd, diagnose og behandlingsforslag. Ved behov kan du få en henvisning, og i noen tilfeller også resept.

Book tid

Eller last ned FirstVet-appen til din mobil: