Spør veterinæren - Hund

Valg av flåttmiddel

Hei! Det er mange forskjellige råd rundt forebygging av flåttbitt. Vi har en havanais valp på 5 måneder, og er mye i skogen og på fjellet. Hva bør vi velge?

Veterinær på FirstVet svarer:

Hei!

På grunn av deres hunds unge alder, ville jeg gått for dråper i år.

Ved bruk av dråper og halsbånd er det anbefalt at hunden ikke bades med sjampo fordi virkemiddelet sprer seg og virker i hudens fettlag - som fjernes ved bruk av såpe. Fordelen med dråper (og halsbånd) er at disse preparatene er repellerende. Dvs at flåtten ikke vil gå på hunden i det hele tatt. I tillegg kan man vaske hunden ved eventuelle bivirkninger.

Bruker man flått tabletter kan man bade hunden så mye man vil, men tablettene krever også at flåtten biter hunden før den dør. Dette fører til at hunden kan ta med seg levende flått inn i sofa og seng via pelsen sin som potensielt kan krype over på mennesker. 

Alt avhenger selvfølgelig av livsstilen til hund og eier, og hvor i landet man oppholder seg. I svært flåttbefengte områder med stort smittepress er det faktisk en del som kombinerer både tabletter og dråper.

 

Lykke til med valget!

 

Vennlig hilsen

Råd, behandling og henvisning - ofte inkludert i din standard dyreforsikring.

Still ditt spørsmål direkte til en av våre veterinærer. Gjennom en videosamtale har du rask tilgang til råd, diagnose og behandlingsforslag. Ved behov kan du få en henvisning, og i noen tilfeller også resept.

Book tid

Eller last ned FirstVet-appen til din mobil: