Spør veterinæren - Hund

Beroligende for kloklipp

Hei. Hunden min har nå begynt å nekte helt på kloklipp... det har blitt til at jeg ikke har fått klipt dem på en stund, er det noen form for beroligende man kan få tak i så man får gjennomført klipp?

Veterinær på FirstVet svarer:

Hei!

Er hunden din like umulig om det blir gjort hos dyrlegen din? Du må uansett innom denne for å få medisiner (reseptbelagte) . Jeg tenker det lureste er å booke en time for kloklipp hos veterinær, gjerne en som praktiserer en "fear free" tilnærming, og diskutere medisinering samtidig.

Mange synes at kloklipp er vanskelig, og i noen sjeldne tilfeller må hunden ha beroligende. Men mange tilfeller er ikke helt håpløse, og en gradvis tilvenning er helt mulig.

Det gjelder bare å jobbe seg fram til riktig metode for akkurat din hund.


Lykke til!

Line Skatvold Eide

Line Skatvold Eide, utdannet veterinær

Sist oppdatert: 2021-03-02

Kategori: Hund

Råd, behandling og henvisning - ofte inkludert i din standard dyreforsikring.

Still ditt spørsmål direkte til en av våre veterinærer. Gjennom en videosamtale har du rask tilgang til råd, diagnose og behandlingsforslag. Ved behov kan du få en henvisning, og i noen tilfeller også resept.

Eller last ned FirstVet-appen til din mobil:

Download for free in the App StoreDownload for free in Google Play

FirstVet er en digital veterinærklinikk som tilbyr videokonsultasjoner med veterinærer, direkte fra din smarttelefon, nettbrett eller PC.

FirstVet NUF

Fridtjof Nansens Plass 4

0160

Oslo