Spørg dyrlægen - Hund

Min hund har spist et træspyd

Hej Vores hund har slugt et ca. 10 cm langt træspyd i går aftes. Han er blevet dårlig og har kastet op, hvor vi i brækket fandt spyddet. Han virker frisk nok og ved godt mod, altså ikke synderligt påvirket af situationen. Der var ikke blod eller andet ildevarslende i opkastet eller på spyddet. Kan der være nogle skjulte komplikationer, i forbindelse med indtaget af dette spyd, som vi skal være opmærksomme på? På forhånd tak for hjælpen.

Dyrlæge på FirstVet svarer:

Hej og tak for dit spørgsmål

 

Jeg skal skynde mig at sige, at denne funktion desværre ikke er egnet til akutte spørgsmål, da man kan forvente 1-2 døgn for at de bliver besvaret.

 

Når det så er sagt, så er jeg glad for at han har kastet op uden tegn på blødninger osv. Tegn på at han skulle have fået et uheld nede i spiserøret eller tarmene er at han bliver nedstemt, ikke vil spise, ligger fladt ned, og bare generelt har det træls. Oplever I det, skal I hurtigst muligt kontakte en fysisk dyrlæge, der kan behandle ham! Får man hul på tarmene, kan mavesyre og bakterier hurtigt sive ud i kroppen og give ham livstruende bugbetændelse.

 

Jeg håber han har det godt i dag :)

 

Med venlig hilsen,