Spørg dyrlægen - Hund

Spiser alt

Min hvalp Vishwa på 11,5 uge spiser alt. Jeg kontrollerer helt vildt hvad han putter i munden, men det bliver simpelthen for svært når han propper hver eneste ting i munden og han spiser især en masse græs, visne blade og jord hvilket jeg er nervøs for. Men, er det okay at de gør det, for hvis ikke jeg fjerner ham fra græsset kan han blive ved med at spise det. Hans afføring er lidt blød og han har ellers kastet op to gange, dog ser hans mad ikke fordøjet ud. Kan det have noget at gøre med hvis han måske sluger maden uden og tygge ordentligt? Udover det ser han dog på ingen måder syg ud.

Dyrlæge på FirstVet svarer:

Mange hvalpe har behov for at "mærke" alting med munden, lidt ligesom små babyer. Desværre ved de endnu ikke hvad der er godt for dem og hvad som kan være farligt. Det er derfor vigtigt at du forsætter med at tage alt ud af munden på ham som du kan komme til, af det som ikke er tiltænkt ham. Han kan godt få dårlig mave af at spise blade og jord og det skal han også lære ikke er godt for ham. Heldigvis bliver det bedre med alderen.

Indtil viderer vil jeg anbefale dig at give ham hans mad i en skål som får ham til at spise langsomt (kan købes i dyrehandlen) og så være ved ham når han er ude, så du kan fjerne tingene fra munden af ham. Tilbyd ham i stedet et stykke legetøj hver gang.

Charlotte Løwert

Charlotte Løwert, uddannet dyrlæge

Senest opdateret: 2020-08-26

Kategori: Hund

FirstVet er en digital dyrlægeklinik som tilbyder videokonsultationer med dyrlæger, direkte fra din smartphone, tablet eller computer.

FirstVet ApS (CVR: 40541012)

Amaliegade 6, 2., 1256 København K