TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ Asiakkaat

Viimeksi päivitetty: 2022-05-05

1. JOHDANTO

FirstVet tunnustaa henkilötietojesi yksityisyyden suojaamisen tärkeyden. Olemme ottaneet käyttöön tiukat käytännöt ja turvatoimet meille antamiesi henkilötietojen suojaamiseksi.

Tämän tietosuojakäytännön tarkoituksena on tiedottaa asiakkaitamme siitä, miten FirstVet käsittelee asiakkaan henkilötietoja ja jotta asiakkaamme voivat olla varmoja, että tietojen käsittely suoritetaan yleisen tietosuoja-asetuksen ja muun sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Tietosuojakäytännössä kuvataan myös asiakkaan oikeudet FirstVetiin nähden ja miten asiakas voi valvoa näiden oikeuksien noudattamista. Ostamalla tai vastaanottamalla tuotteitamme/palveluitamme vahvistat lukeneesi ja ymmärtäneesi tämän tietosuojakäytännön sisällön.

Tämä tietosuojakäytäntö on tarkoitettu asiakkaalle, joka kuuluu yhteen tai useampaan seuraavista ryhmistä;

a) Palveluasiakkaat (online-eläinlääkäripalvelujemme käyttäjät)

b) Verkkokaupan asiakkaat (asiakkaat, jotka tekevät ostoksia verkossa)

c) Verkkosivuston käyttäjät

d) Uutiskirjeen vastaanottajat

kaikkia edellä mainittuja kutsutaan yhdessä Asiakkaiksi.

Tätä käytäntöä sovellettaessa käyttäjätiedoilla tarkoitetaan (i) teknisiä tietoja, kuten IP-osoitetta, kirjautumistietoja, käyttöjärjestelmän ja yksikön tyyppiä ja versiota, aika-asetuksia, kieliasetuksia, näyttöasetuksia jne., ja (ii) tietoja minkä tahansa palvelumme käytöstä, mukaan lukien mitä toimintoja olet käyttänyt ja milloin jne.

2. KUKA ON VASTUUSSA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYSTÄ?

Ruotsalainen FirstVet AB, rekisterinumero 559047-9894 ("FirstVet", "Me"), on henkilötietojesi rekisterinpitäjä. FirstVetin sidosyritykset (mukaan lukien muut FirstVet-konserniin kuuluvat yritykset, yhteisyritykset, franchising-yrittäjät ja lisenssinhaltijat) ja valitut toimittajat voivat käsitellä henkilötietojasi FirstVetin puolesta, alla mainittujen FirstVetsin ohjeiden mukaisesti, ja olla siten henkilötietojen käsittelijöitä.

Voit ottaa yhteyttä FirstVetiin milloin tahansa:

Osoite: Strandvägen 47, 5.

Puhelin: +46 10 206 70 66

Sähköposti: support@firstvet.com

3. KÄSITELTÄVIEN TIETOJEN LUOKAT, KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUDELLINEN PERUSTA

3.1 Yleistä

Alla on yhteenveto käsittelemistamme tietoluokista, tietojen käsittelyn tarkoituksesta ja siitä, millä oikeudellisella perustalla käsittelemme tietojasi.

3.2 Palveluasiakkaat

FirstVet voi kerätä ja käsitellä nimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi käyttäjän tunnistamiseksi ja hallinnoimiseksi, tilin perustamiseksi, palvelun tarjoamiseksi, asiakastuen avuksi ja lemmikkisi käyntikertomuksen lähettämiseksi. Lisäksi henkilötietoja voidaan kerätä palvelun käytön aikana. Tietoja voidaan käyttää myös valitusten tai väitteiden käsittelyyn ja kommunikointiin palvelun käytöstä. Tällaisen tietojen käsittelyn oikeusperusta on käsittelyn välttämättömyys, jotta FirstVet voi täyttää sopimusvelvoitteensa sinua kohtaan asiakkaana.

Joissakin tapauksissa FirstVet voi kerätä ja käsitellä henkilötunnuksia tai vastaavia tunnisteita asiakkaidensa iän ja mahdollisen vakuutuksen voimassaolon vahvistamiseksi ja mahdollistaakseen turvallisen pääsyn FirstVetin palveluihin vahvan tunnistautumisen tai muun vastaavan menetelmän avulla. Tällaista tunnistetta voidaan käsitellä myös mahdollisten lääkemääräysten yhteydessä. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on etujen tasapainon periaate, jossa FirstVetin oikeutettu tavoite on tarjota suojattua palvelua ja varmistaa, että mahdolliset lääkemääräykset toimitetaan oikealle vastaanottajalle.

FirstVet voi myös käsitellä nimeäsi, henkilötunnustasi, sähköpostiosoitettasi, osoitettasi, puhelinnumeroasi ja verkkokotapaamista koskevia tietoja lähettääkseen tapaamiseen liittyviä lisätietoja esimerkiksi varataksesi toisen tapaamisen sekä lähettääkseen muita tapaamiseen liittyviä merkityksellisiä tietoja. Tällaisen tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on käsittelyn välttämättömyys, jotta FirstVet voi täyttää sopimusvelvoitteensa asiakasta kohtaan.

Valokuvia ja videoita, jotka voivat sisältää henkilötietoja, sekä lemmikkisi käyntikertomus kerätään ja käsitellään FirstVetin palvelujen suorittamiseksi ja eläinlääkärin tekemän eläinlääkinnällisen diagnoosin mahdollistamiseksi. Tällaisen tietojen käsittelyn oikeusperusta on käsittelyn on välttämättömyys, jotta FirstVet voi täyttää sopimusvelvoitteensa asiakasta kohtaan.

FirstVetin palveluiden ostoista suoritetut maksut käsittelee kolmannen osapuolen maksupalvelu, joka on luottokorttitietojen ja muiden maksuun liittyvien tietojen rekisterinpitäjä. FirstVet ei kerää tai tallenna maksutietoja.

Jos osallistut mihin tahansa FirstVetin kilpailuun tai tapahtumaan, voimme käsitellä nimeäsi, osoitettasi, sähköpostiosoitettasi, kuviasi ja mitä tahansa kilpailun tai tapahtuman edellyttämiä tietoja vahvistaaksemme ja hallinnoidaksemme osallistumistasi kilpailuun tai tapahtumaan. Jos osallistut FirstVetin lähettämään kyselyyn, voimme kerätä ja käsitellä nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja kaikki kyselyssä tai kyselylomakkeessa annetut tiedot kyselyssä tai kyselylomakkeessa annettujen vastausten arvioimiseksi ja FirstVetin liiketoiminnan parantamiseksi. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on etujen tasapainon periaate, jossa FirstVetin oikeutettu tavoite on mainostaa liiketoimintaansa tarjoamalla asiakkailleen tapahtumia ja kilpailuja ja pyrkiä arvioimaan FirstVetin liiketoimintaa asiakassyötteiden avulla käyttäen arviointeja ja kyselylomakkeita.

3.3 Verkkokaupan asiakkaat (niillä markkinoilla, joissa verkkokauppa on toiminnassa)

Nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä toimitus- ja laskutusosoitteesi (mukaan lukien kadunnimi, postinumero, kaupunki ja maa) kerätään ja niitä käytetään tilauksesi käsittelyyn. Tietoja käsitellään myös, jotta FirstVet voi käsitellä palautuksia, vaihtoja ja valituksia sekä kommunikoida kanssasi tilauksesta sekä vastata tuotteita koskeviin kysymyksiin tai kommentteihin. Puhelinnumero kerätään tekstiviestin lähettämistä varten, kun paketti on saapunut noutopaikkaasi. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on käsittelyn tarpeellisuus, jotta FirstVet voi täyttää sopimusvelvoitteensa asiakasta kohtaan.

FirstVet tallentaa myös ostohistoriasi helpottaakseen palautusprosessia, vaihtoja ja valituksia ja kommunikoidakseen kanssasi ostoksesta. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on käsittelyn välttämättömyys, jotta FirstVet voi täyttää sopimusvelvoitteensa sinua kohtaan asiakkaana.

FirstVet tallentaa myös tietoja kirjanpitoa varten annettavista ilmoituksista. Tietojen tallentaminen tätä tarkoitusta varten perustuu FirstVetin lakisääteisiin velvoitteisiin.

FirstVet tallentaa ja käsittelee myös ostohistoriasi muistuttaakseen sinua täydentämään ja ostamaan lisää kuluvia tuotteita, kuten lemmikkieläinten ruokaa ja kissanhiekkaa tilanteessa jossa arvioimme, että edellisen ostoksesi tuotteet ovat kulumassa loppuun. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on etujen tasapainon periaate, jossa FirstVetin oikeutettu tavoite on markkinoida verkkokauppaamme ja tuotteitamme asiakkaillemme.

FirstVetin verkkosivustolla tehdyistä ostoksista suoritetut maksut käsittelee kolmannen osapuolen maksupalvelu, ja tällainen kolmas osapuoli on luottokorttitietojen ja muiden maksuun liittyvien tietojen rekisterinpitäjä. FirstVet ei kerää tai tallenna maksutietoja.

3.4 Verkkosivuston käyttäjät

Jos vierailet verkkosivustolla www.firstvet.com ja hyväksyt sivuston asettamat evästeet, voimme käsitellä IP-osoitettasi paikantamaan maan, josta vierailet. Käsittelyn tarkoituksena on kerätä tietoja tilastollisia tarkoituksia varten ja mahdollistaa sivuston turvallinen käyttö. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on etujen tasapainon periaate, jossa FirstVetin oikeutettu tavoite on pyrkiä parantamaan palveluitaan käyttämällä tilastoja verkkosivuston kävijöistä ja helpottaa verkkosivuston ja sen kävijöiden turvallisuutta.

Huomioi, että sinua ei voida yksilöllisesti tunnistaa pelkän IP- osoitteen avulla. Vertaamalla IP-osoitettasi muihin saatavilla oleviin tietoihin henkilöllisyytesi voidaan kuitenkin paljastaa. FirstVet ei pyri tunnistamaan sinua verkkosivuston käyttäjäksi.

FirstVet voi myös käsitellä toimintaasi verkkosivustolla edellyttäen, että olet antanut suostumuksesi evästeiden asettamiseen. Käsittelyn tarkoituksena on mitata ja analysoida FirstVetin verkkosivuston käyttöä, kohdistaa mainoskampanjoita, toimittaa kaupallisia- ja tapahtumaviestejä sekä parantaa FirstVetin verkkosivustoa, palveluita ja markkinointia. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on etujen tasapainon periaate, jossa FirstVetin oikeutettu tavoite on pystyä mainostamaan palveluitaan ja tuotteitaan sekä parantamaan verkkosivustoaan ja palveluitaan.

3.5 Uutiskirjeen vastaanottajat

Jos rekisteröit käyttäjätilin FirstVetille, saat uutiskirjeemme automaattisesti. Käsittelemme sähköpostiosoitettasi uutiskirjeen toimittamiseksi sinulle. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on etujen tasapainon periaate, jossa FirstVetin oikeutettu tavoite on mainostaa palveluitaan ja tuotteitaan uutiskirjeiden avulla.

Jos et enää halua vastaanottaa FirstVetin uutiskirjettä, voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa mistä tahansa syystä.

3.6 Anonymisoidut tiedot

Voidaan huomata, että voimme käyttää anonymisoituja tietoja myös tilastollisiin tarkoituksiin. Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on etujen tasapainon periaate, jossa FirstVetin oikeutettu tavoite on anonymisoida henkilötietosi tuotekehitystarkoituksiin ja analysoida asiakkaiden käyttäytymistä palveluidemme ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. Anonymisoimalla sinua koskevia tietoja varmistamme myös, että käytämme henkilötietoja mahdollisimman vähän.

3.7 Suoramarkkinointi ja profilointi

Teemme asiakkaillemme suoramarkkinointia markkinoidaksemme palveluitamme ja tuotteitamme. Suoramarkkinointi voi olla postia, sähköpostia, tekstiviestejä tai sosiaalisessa mediassa tai muissa vastaavissa sähköisissä viestintäkanavissa tapahtuvaa. Käsiteltäviä tietoja ovat pääasiassa nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja käyttäjätiedot.

Mukautetumpaa ja osuvampaa markkinointia varten FirstVet profiloi asiakkaitaan. "Profilointi" tarkoittaa henkilötietojesi automaattista käsittelyä ja analysointia, jonka avulla arvioidaan tiettyjä henkilökohtaisia ominaisuuksiasi markkinointitarkoituksiin, esimerkiksi henkilökohtaisten mieltymystesi ja kiinnostuksen kohteidesi ja mahdollisten ostointressiesi analysointiin tai ennustamiseen. Samalla vertaamme tietojasi niiden asiakkaidemme sisältömieltymyksiin, jotka käyttävät palveluitamme samalla tavalla. Tämän kaltaisella profiloinnilla ei ole merkittävää vaikutusta sinuun asiakkaana. Käytämme profilointia;

Markkinointitoimet, joita ennen olet asiakkaana aktiivisesti päättänyt käyttää jotakin palveluistamme tai olet muuten ottanut meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja palveluistamme, eivät ole suoramarkkinointia. Tällaisia markkinointitoimia ovat muun muassa varatun tapaamisen vahvistaminen, muistutus kesken jääneestä varauksesta, yleiset uutiskirjeet, tuotesuositukset, muut ominaisuudet ja tarjoukset tai vastaavat toiminnot, jotka helpottavat asiakkaan toimintaa.

Tällaisten tietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on etujen tasapainon periaate, jossa FirstVetin oikeutettu tavoite on määrittää, mitä markkinointia tarjoamme sinulle. Markkinointi mainitaan esimerkkinä oikeutuista tavoitteista yleisessä tietosuoja-asetuksessa (GDPR).

Jos sinulla on kysyttävää profilointiprosessista, ota meihin yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojakäytännön lopusta. Voit kieltää suoramarkkinoinnin profiloinnin milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä, jolloin lopetamme profiloinnin. Voit myös lopettaa profiloinnin lopettamalla FirstVet- käyttäjätilisi.

3.8 FIRSTVETIN MATERIAALIN KÄYTTÖ SOSIAALISESSA MEDIASSA

FirstVet on mukana useilla sosiaalisen median alustoilla, mukaan lukien Facebook ja Instagram. Rakastamme nähdä asiakkaidemme kertovan kokemuksistaan palveluistamme sosiaalisessa mediassa. Tämä antaa meille lisämahdollisuuden saada palautetta ja parantaa palveluitamme ja tuotteitamme sekä käyttää asiakkaan materiaalia markkinointitarkoituksiin. Jos merkitset meidät viestiin, tarinaan tai vastaavaan tai käytät jotakin ajoittain toimitettua hashtag- tunnistettamme (esimerkiksi kilpailujen, kampanjoiden tai vastaavien yhteydessä), saatamme haluta julkaista, jakaa ja /tai muuten käyttää tällaista materiaalia markkinointitarkoituksiin omissa kanavissamme, ja voimme pyytää lupaa käyttää näitä kuvia. Jos haluat antaa suostumuksesi tällaiseen käyttöön, vastaa hashtagilla #boopFirstVet.

Merkitsemällä meidät viestiisi @firstvet ja vastaamalla tai käyttämällä hashtagia #boopFirstVet, annat FirstVetille ei-yksinomaisen, rojaltivapaan, maailmanlaajuisen lisenssin käyttää kyseisiä kuvia markkinoinnissa ja/ tai mainonnassa, mukaan lukien sosiaalisen median kanavat, verkkosivustolla, uutiskirjeissä, sähköposteissa, muussa asiakasviestinnässä ja muissa markkinointitarkoituksissa. Pyrimme aina merkitsemään ja/tai mainitsemaan tilisi tai muut sinua koskevat tiedot lähteeksi soveltuvin osin.

Vastaamalla #boopFirstVet hyväksyt kuvien käytön edellä kuvatulla tavalla ja vahvistat, että olet lukenut ja ymmärtänyt nämä ehdot. Takaat myös, että (1) omistat kaikki oikeudet kuviin, (2) olet saanut kuvissa esiintyviltä henkilöiltä luvan luovuttaa niihin oikeudet, ja (3) FirstVetin suorittama kuvien käyttö ei loukkaa minkään kolmannen osapuolen oikeuksia tai riko mitään lakia.

Vapautat Täten FirstVetin kaikista velvoitteista maksaa sinulle kuvien käytöstä ja niiden immateriaalioikeuksista edellä kuvattujen käyttötarkoitusten yhteydessä, ja täten vapautat FirstVetin ja kaikki FirstVetin puolesta toimivat henkilöt kaikista vaatimuksista ja vastuista edellä kuvattujen kuvien käytön yhteydessä, riippumatta niiden luonteesta.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat peruuttaa suostumuksesi yllämainittuun, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen ciara.richards@firstvet.com. Suostumus ennen peruuttamista tapahtuneeseen kuvien käyttöön säilyy, mutta emme käytä kuvia uudestaan.

4. JAKAAKO FIRSTVET TIETOJASI MUIDEN KANSSA?

FirstVet ei myy tai vuokraa asiakkaidensa henkilötietoja millekään muulle taholle.

Voimme jakaa tietojasi tytäryhtiöiden kanssa, mukaan lukien muut FirstVet-konserniin kuuluvat yritykset, yhteisyritykset, franchising-yrittäjät ja lisenssinhaltijat. FirstVet voi myös jakaa tietojasi valikoitujen toimijoiden kanssa, jotka suorittavat toimintoja puolestamme, kuten teknisten toimenpiteiden tarjoaminen verkkopalveluillemme, tilausten toimittaminen, maksujen käsittely, myynninedistämispalvelujen suorittaminen tai tiedonhallinta, verkkosivustomme ylläpito, sähköpostien jakaminen, uutiskirjeemme lähettäminen, asiakasviestinnän tarjoaminen ja asiakastietokannan hallinta. Lisäksi FirstVet voi jakaa henkilötietojasi eläinlääkäriasemille ja klinikoille, kun sinut ohjataan palvelusta eteenpäin. FirstVet voi myös jakaa henkilötietojasi vakuutusyhtiöiden ja kumppaneiden kanssa varmistaakseen, että FirstVetin palvelut sisältyvät sinun ja kumppanin väliseen sopimukseen, arvioidakseen ja parantaakseen palveluidemme toimivuutta ja/tai oman tai tällaisten kumppaneiden markkinointia varten. Tarvittaessa muut osapuolet voivat käsitellä FirstVetille antamiasi henkilötietoja vain FirstVetin puolesta ja FirstVetin näille osapuolille antamien ohjeiden mukaisesti. Emme salli näiden osapuolten käyttää henkilötietojasi millään muulla tavalla.

Jos FirstVet ja/tai sen tytäryhtiöt ovat varsinaisen tai mahdollisen sulautumisen, yritysoston tai vastaavan liiketoimen kohteena, voimme jakaa tietojasi mahdollisten ja todellisten ostajien ja heidän taloudellisten ja oikeudellisten neuvonantajiensa kanssa edellyttäen, että tällaiset kolmannet osapuolet takaavat tietojen luottamuksellisuuden asianmukaisesti.

FirstVet voi myös luovuttaa henkilötietojasi viranomaiselle, jos FirstVet on lain mukaan velvollinen tekemään niin. Jos FirstVetin toiminnot myydään kokonaan tai osittain, FirstVet voi siirtää henkilötietojasi liiketoiminnan mahdolliselle ostajalle.

5. SIIRTO EU:N/EES:N ULKOPUOLELLE

Voimme jakaa tietojasi valitsemien toimittajiemme kanssa, jotka voivat käsitellä tietojasi sekä EU/EES:n sisä- että ulkopuolella suorittaessaan toimintoja puolestamme edellä kohdassa 4 kuvatulla tavalla.

Huomaa, että EU:n/ETA:n ulkopuoliset maat eivät välttämättä tarjoa riittävää tietosuojan tasoa henkilötietojasi varten. FirstVet on kuitenkin ryhtynyt asianmukaisiin suojatoimiin varmistaakseen, että tietojasi vastaanottavat osapuolet EU:n/ETA:n ulkopuolisissa maissa tarjoavat riittävän suojan henkilötiedoillesi. Tällaisia suojatoimia voivat olla esimerkiksi, että vastaanottava osapuoli on allekirjoittanut EU:n komission hyväksymät, tietosuojaa koskevat niin kutsutut vakiolausekkeet sekä läpikäyneet arvioinnin siitä, myöntävätkö soveltuvan vakiosopimuslausekkeen takeet vastaanottajan maan sovellettavaan lakiin liittyen rekisteröidylle käyttäjälle hänen GDPR:n mukaiset oikeutensa.

Ota meihin yhteyttä support@firstvet.com jos haluat lisätietoja siitä, mitä suojatoimia on toteutettu tai jos haluat kopion näistä suojatoimista.

6. KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

6.1 Yleistä

Riippumatta tämän käytännön muusta sisällöstä FirstVet pidättää oikeuden säilyttää ja käsitellä henkilötietojasi tämän käytännön mukaisesti siinä määrin kuin on tarpeen sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi sinua kohtaan ja siltä osin kuin FirstVetin on käsiteltävä tietojasi lainsäädännön puitteissa tai puolustautuaksemme riita-asiassa, petosten tai väärinkäytösten estämiseksi, tai noudattaaksemme käyttöehtojamme.

6.2 Palveluasikkaat

Tietosi voidaan tallentaa suoramarkkinointitarkoituksiin enintään 18 kuukaudeksi viimeisestä toiminnastasi verkkosivustolla siten, että sinulla on koko ajan oikeus kieltäytyä tietojen säilyttämisestä. Tämän jälkeen tiedot poistetaan tai anonymisoidaan, jotta niitä voidaan käyttää tilastollisiin tarkoituksiin.

Jos teet valituksen, FirstVet voi tallentaa tietosi siinä määrin kuin on tarpeen valituksen käsittelemiseksi. FirstVet voi myös tallentaa valituksen tiedot sellaisenaan siksi jäljellä olevaksi ajaksi, jonka aikana asiakkaalla on oikeus tehdä valitus, jotta asiakas ei voi tehdä kahta valitusta ja saada korvausta samasta virheestä kahdesti.

6.3 Verkkokaupan asiakas

Tietosi voidaan tallentaa suoramarkkinointitarkoituksiin enintään 18 kuukaudeksi edellisestä toiminnastasi verkkokaupassa avulla siten, että sinulla on jatkuvasti oikeus kieltäytyä tietojen tallessapidosta. Tämän jälkeen tiedot poistetaan tai anonymisoidaan, jotta niitä voidaan käyttää tilastollisiin tarkoituksiin.

Ostohistoriasi eli nimesi, yhteystietosi ja ostotietosi tallennetaan palautus- ja vaihtojakson aikana palautusten ja vaihtojen (eli ei valitusajan) hallinnointia varten.

Jos olet tehnyt valituksen, FirstVet voi tallentaa tietosi siinä määrin kuin on tarpeen valituksen käsittelemiseksi. FirstVet voi myös tallentaa valitustiedot sellaisenaan jäljellä olevaksi ajaksi, jonka aikana sinulla on oikeus tehdä valitus (eli kolme vuotta oston jälkeen), jotta voit välttää sen, että teet kaksi valitusta ja sinulle korvataan kahdesti samasta virheestä.

6.4 Verkkosivuston käyttäjät

IP-osoitteesi poistetaan viimeistään kahden viikon kuluttua viimeisestä vierailustasi verkkosivustollamme tai anonymisoidaan, jotta sitä voidaan käyttää tilastollisiin tarkoituksiin. FirstVetin on säilytettävä tiedot kahden viikon ajan, jotta tapahtumalokit voidaan luoda mahdollisten tietoturvahäiriöiden sattuessa.

6.5 Uutiskirjeen vastaanottaja

Jos kiellät uutiskirjeiden lähettämisen sinulle, sähköpostiosoitteesi poistetaan tai anonymisoidaan, jotta sitä voidaan käyttää tilastollisiin tarkoituksiin. Uutiskirjeen lähettämisen voi kieltää klikkaamalla jokaisessa uutiskirjeessä olevaa, tähän tarkoitukseen tarkoitettua linkkiä, tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

7. REKISTERÖITYNEEN KÄYTTÄJÄN OIKEUDET

Tässä kohdassa 7 olemme tiivistäneet rekisteröityneen käyttäjän oikeudet pyytää omiin tietoihin pääsyä, niiden siirtämistä, oikaisua, henkilötietojen poistamista, henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustamista sekä oikeuttasi tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Jos haluat käyttää oikeuksiasi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen support@firstvet.com. Huomaa kuitenkin, että jos haluat tehdä valituksen valvontaviranomaiselle, sinun on otettava suoraan yhteyttä viranomaiseen.

7.1 Oikeus tutustua tietoihin

Sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi, ja jos näin on, pääsy henkilötietoihin ja tietoihin, jotka koskevat muun muassa käsittelyn tarkoitusta, kyseisiä henkilötietoryhmiä, vastaanottajaryhmiä, joille tietojasi on luovutettu tai luovutetaan, ja suunniteltu ajanjakso, jonka aikana henkilötietoja säilytetään (tai perusteet sen määrittämiseksi).

7.2 Oikaisuoikeus

Sinulla on oikeus pyytää itseäsi koskevien virheellisten henkilötietojen oikaisemista ja täydentää puutteellisia tietoja.

7.3 Poisto-oikeus

Tietyissä olosuhteissa sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi tai rajoittamaan tietojesi käsittelyä, erityisesti seuraavissa tilanteissa:

a) Kun meidän ei enää tarvitse käsitellä tietojasi niiden tarkoitusten puitteissa, joita varten ne kerättiin.

b) Kun käsittely perustuu suostumukseesi ja olet peruuttanut suostumuksesi, eikä tietojesi käsittelylle ole muuta laillista perustetta.

c) Kun tietojesi käsittely perustuu oikeutetun tavoitteen oikeudelliseen perustaan ja vastustat tällaista käsittelyä, eikä käsittelylle ole pakottavaa laillista perustetta.

d) Kun olet vastustanut tietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin.

e) Kun henkilötietojasi on käsitelty lainvastaisesti.

f) Kun henkilötiedot on poistettava meitä koskevan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

g) Kun kerätyt henkilötiedot koskevat alle 13-vuotiasta lasta liittyen tarjottuihin tietoyhteiskuntapalveluihin.

7.4 Vastustamisoikeus - suoramarkkinointi ja profilointi

Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin, mukaan lukien profilointi siltä osin kuin se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin. Jos vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin, mukaan lukien profilointi, lopetamme tietojen käsittelyn.

7.5 Tietojen siirrettävyys

Jos tietojen käsittely perustuu suostumukseesi tai jos käsittely on tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, sinulla on oikeus pyytää, että meille toimittamasi tiedot toimitetaan sinulle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja sinulla on myös oikeus siirtää tällaiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

7.6 Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Jos katsot, että tietojesi käsittely rikkoo sovellettavia tietosuojalakeja, sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle siinä jäsenvaltiossa, jossa asuinpaikkasi on tai jossa väitetty rikkomus on tapahtunut (lista EU:n tietosuojaviranomaisista täällä).

8. MITEN VOIN PERUUTTAA FIRSTVETIN UUTISKIRJEIDEN JA SÄHKÖPOSTIVIESTIEN TILAUKSEN?

Jos et enää halua vastaanottaa uutiskirjeitämme tai muita sähköpostiviestejämme, voit peruuttaa tilauksen kyseisessä viestinnässä kuvatulla tavalla eli käyttämällä kaikkiin uutiskirjeisiin ja muihin sähköpostiviesteihin sisältyvää tilauksen peruutuslinkkiä. Voit myös ottaa meihin yhteyttä osoitteessa support@firstvet.fi.

9. ONKO HENKILÖTIETOJEN ANTAMINEN PAKOLLISTA?

Tietyt henkilötiedot on annettava, kun esimerkiksi ostat tuotteen verkosta tai käytät palveluitamme. Tällaisissa tapauksissa pakollisten tietojen toimittaminen on välttämätöntä, jotta FirstVet voi täyttää sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan sovellettavien ehtojen mukaisesti.

10. LASTEN YKSITYISYYS JA LAILLINEN OSTOIKÄ

FirstVet ei halua kerätä henkilötietoja alle 16-vuotiailta. Jos olet alle 18-vuotias, edellytämme, että ilmoitat asiasta vanhemmillesi tai huoltajillesi ennen kuin ostat mitään tai annat meille henkilötietoja osoitteessa www.firstvet.com tai muulla FirstVetiin liittyvällä verkkosivustolla.

11. EVÄSTEET JA VASTAAVAT TEKNIIKAT

Voimme käyttää, soveltaa ja integroida kolmansien osapuolten toimittajien erilaisia työkaluja, majakoita, pikseleitä ja vastaavia komponentteja uudelleenmarkkinointia, uudelleen sitoutumista ja vastaavia yleisöominaisuuksia varten tavoittaaksemme asiakkaat, joilla on mainoksia sivustoilla internetissä. Näin voimme mitata ja analysoida FirstVetin verkkosivuston käyttöä, kohdistaa mainoskampanjoita, toimittaa kaupallisia ja tapahtumaviestejä sekä parantaa FirstVetin verkkosivustoa ja markkinointia. Käytämme widgettejä ja vastaavia työkaluja palvelun ja sen toimintojen tukemiseen ja/tai kommunikointiin kanssasi verkkosivustollamme ja sovelluksessamme. Tällaisia työkaluja ja komponentteja voivat olla esimerkiksi Facebookin mukautetut kohderyhmät, Facebook Pixel, Google Analytics, Google AdWords, Google AdSense, Google+, Firebase, Hotjar ja Instagram.

Kolmannen osapuolen toimittajat, kuten Facebook ja Google, voivat sisältää evästeitä ja/tai laitetunnisteita mainosten näyttämiseksi verkkosivustollamme vierailun tai sovelluksemme käytön perusteella. Voit kieltäytyä näiden toimittajien evästeiden käytöstä käymällä heidän verkkosivustollaan, Network Advertising Initiative opt-put page, tai hallitsemalla evästeiden käyttöä laitteesi asetuksissa. Lue lisää evästeiden käytöstämme evästekäytännöstämme, joka löytyy verkkosivustoltamme.

12. MUUTOKSET

FirstVet pidättää oikeuden tehdä toisinaan muutoksia tietosuojakäytäntöömme tai muihin käytäntöihimme. Julkaisemme päivitetyn käytännön verkkosivustollamme, ja siksi kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivun ajoittain.

Versio 2022.1, viimeinen muutospäivä: 4. Tammikuuta 2022

______________